Едно от летните попълнения на Лудогорец – Аслак Фон Витри, даде интервю в родината си, в което сподели впечатленията си от престоя в Разград и направи равносметка на някои епизоди от кариерата си. Норвежецът сподели, че съжалява за свой трансфер отпреди престоя при „орлите“.

„Чувствах се отлично в Юргорден. Трябва да използвам много суперлативи, за да опиша този клуб“, казва 26-годишният норвежец пред fotbollskanalen.

Футболистът пристигна в България след само 1 сезон в АЗ Алкмар.

„Чувствах, че съм толкова добър, че мога да направя още една крачка напред в кариерата си. Отбелязах 5 гола в 14 мача и това означаваше, че има интерес от няколко отбора. Вероятно трябваше да действам с малко по-хладен ум и сега, като погледна назад вероятно бе по-добре да остана в Юргорден. Натиснах спусъка малко по-бързо. Не съм недоволен от времето си в АЗ, защото играх редовно и се забавлявах, но трябваше да остана. Абсолютно съм сигурен, че тогава можехме да станем шампиони“, казва Фон Витри.

„В Лудогорец ми харесва. Чувствам се добре и в дългосрочен план мисля, че мога да играя в по-голям клуб“, заявява играчът.