След Ботев Пловдив – Левски още един голям мач се очаква в 28-ия кръг на efbet Лига. Претендентът ЦСКА приема шампиона Лудогорец на стадион „Българска армия“ от 20:15 часа, а на съоръжението със сигурност ще има над 15 000 души.

Двубоят може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, а на Gong.bg да го проследите минута по минута.

“Червените“ са с аванс от две точки пред Лудогорец на върха в класирането. Не са много грешките, които направиха двата тима през този сезон, но има моменти, в които срещат трудности по пътя към своите победи.

В средата на месеца ЦСКА изигра слаб мач за 0:0 срещу Левски, който бе последван от по-добра продукция и успех с 1:0, но над борещия се за спасение Пирин.

start-photo.bg
100 снимки

Завръщането на Ивайло Петев в Разград доведе до седем победи в седем мача от всички турнири, макар някои от тях да дойдоха в последните минути и с доста вяла игра.

Лудогорец има само две загуби от ЦСКА в шампионата, когато е гостувал в Борисовата градина.

Lap.bg
21 снимки

Двата тима не са играли в София от декември 2021 година, когато ЦСКА печели с 1:0. В първата част от настоящия сезон пък „орлите“ спечелиха своето домакинство с 2:1 в двубой, който мнозина определиха за най-силния на столичани.

Следващата седмица редовният сезон от efbet Лига ще е в историята, а кампанията ще продължи с битка в три групи. Именно това е и цел номер 1 на ЦСКА и Лудогорец – да завършат първи в редовния сезон, което да им осигури домакинско предимство в петте плейофни кръга.