„Реконструкцията на стадион "Българска армия" ще бъде в интерес на цялата широка общественост“. Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов увери, че новият стадион на "червените" ще е бижу в Борисовата градина в София.

"В петък входирахме проекта в НАГ - комисията, която трябва да издаде крайното решение за реконструкцията на ст. "Българска армия". Ние не се съмняваме в положителния отговор. Очакваме крайното становище до няколко седмици, след което ще придвижим документацията до главния архитект на София. В момента, в който бъдат разписани документите, ще затворим стадиона, ще започнем събарянето на стадиона, което ще отнеме 2-3 месеца. Срокът за построяването на новия стадион е 18 месеца", обясни Филипов пред БНТ.

Той потвърди, че "червените" ще домакинстват през това време на Националния стадион "Васил Левски". Филипов коментира и първия отбор на ЦСКА, като според него в тима има настроение, но това не означава, че е спокойно.

start-photo.bg
100 снимки

"И Саша Илич, и Ел Маестро са много добри треньори. Ел Маестро пое отбора в мното тежък момент, но успя да го преобрази за два месеца и да играем добър футбол. Той изведе отбора от кризата".

"Според мен двубоят с Локомотив Пловдив ще бъде сложен, очаква ни интересен мач. Надявам се, че ние ще си тръгнем победители, но ще бъде трудно. И ние се намираме в подем, има настроение и самочувствие в отбора ни. Хубаво е, че ще има повече отбори, които ще се борят за първите места, конкуренцията като е силна, ще има повече напрегнати мачове, мисля, че ще бъде интересно първенство", каза още Филипов.

"ЦСКА има най-голямата фенска маса, надявам се всеки да играе за себе си, защото миналата година в края на първенството се получиха не до там мачове граничещи с феърплея", след което коментира предстоящото дерби с Левски в събота (7 октомври).

"Фаворите в това дерби никога няма. Всичко е въпрос на мобилизация, на характер, на моментно състояние, мисля, че ще стане хубав мач. Искам да призова феновете дербито да бъде наистина един празник за футбола", завърши шефът на ЦСКА.