Ръстът на инфлацията през последните години може да окаже влияние и на стойността на новия стадион „Българска армия“. Това разкри в интервю за NOVA изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов. Ръководителят на „червения“ клуб разкри и точната сума, която ще бъде необходима за завършването на спортния обект.

Филипов коментира и битката за върха в efbet Лига.

„Сумата за построяването на новия стадион е 70-90 милиона лева, в тази рамка е. Но, както гледаме каква е инфлацията, може да надхвърли тази сума“, заяви Филипов пред NOVA.

start-photo.bg
56 снимки

Миналата седмица ЦСКА внесе над 7 милиона лева портна вноска за учредяване на съвместното дружество с държавата, което ще управлява стадион „Българска армия“. Това са 25% от целия му капитал.

„Останалите 75% ще бъдат също внесени. Срокът за това внасяне е две години. Тези пари сигурно и по-рано ще бъдат внесени, защото те ще бъдат капитал за построяването на стадиона“.

Филипов коментира и преследването на върха в efbet Лига между ЦСКА и Лудогорец:

start-photo.bg
67 снимки

„ЦСКА през годините на няколко пъти беше близо до титлата. Къде футболно, къде някои субективни фактори попречиха на ЦСКА да стане шампион, но в годините конкурента на Лудогорец е ЦСКА и винаги се преследва титла. Пак казвам сега вече сме много близо до нея, играем всеки мач по-добре и се надяваме да си задържим първото място, на което се намираме в момента. Всички работихме постоянно за тази идея и накрая хубавите неща се случиха“, каза още Филипов.

Цялото интервю с Филип Филипов гледайте в сряда вечер от 20:00 часа в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.