Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов не бе доволен от решението на Апелативната комисия, която постанови, че мачът между „червените“ и Черно море може да се играе пред публика, но не на стадион „Българска армия“, а на друго съоръжение, намиращо се на поне 50 километра от него.

„Аз не съм доволен от това, което се реши. Нашето желание беше мачът да се играе на „Армията“, където е нашият дом. Това решение не ни задоволява, като единственото предимство е, че ще има фенове на мача, които ще подкрепят отбора, но според мен, това наказание ни поставя в неравнопоставено положение с отбора, с който се борим за титлата и ни отнема от домакинствата, които са предимство в мачовете“, заяви недоволният Филипов след края на изслушването на Апелативната комисия.

„Не знам дали като удар от българската футболна  централа. Не одобрявам постъпката на нашите фенове на мача с Лудогорец. Говорихме да не се преминават границите, но тези два мача са прекалено строго наказание за това, което се случи на мача с Лудогорец и ако гледаме отпреди това наказанието на други отбори, те бяха много по-леки спрямо нашите“, направи сравнение той.

Филипов коментира и дали ще има феърплей до края на шампионата:

„Промени се, вече не вярвам във феърплея до края на първенството“.

„Ние току що научихме за промяната на наказанието, че трябва да осигурим стадион на 50 километра от София. Ще обсъдим въпроса и до няколко часа ще имаме решение, защото трябва да се заемем и с организацията на мача, който е в понеделник“, заяви той по повод преместването на мястото на провеждане на мача.

„Не мисля, че е положително. Винаги на „Армията“ атмосферата е друга, увереността ни е друга. Да, тази година имаме рекорден брой победи в първенството като гост, но според мен „Армията“ си е „Армията“, тя е нашият дом и трябва там да си домакинстваме“, допълни той.

„Всичко е в наши ръце, имаме 5 мача. Ако ги спечелим, ставаме шампиони, това е, всичко си зависи от нас. Напълно е възможно, даже трябва да го направим. Говорихме го с футболистите, бяха 7 мача, сега вече са 5. Играем мач за мач и ако спечелим 5 мача, ставаме шампиони“, каза той за очакванията си за плейофите.