Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов отговори на въпросите на привържениците в първото изданиe на рубриката Q&A.

Феновете на 31-кратните шампиони имаха възможността да изпратят своите въпроси до ръководството на клуба като коментар под специален пост в официалната фейсбук страница на клуба.

LAP.bg
86 снимки

Филипов засегна няколко основни теми, които вълнуват "червените" привърженици:

Детско-юношеската школа:

"Извървял съм целия път от школата до представителния отбор и знам какво е усещането.

Аз ще се грижа за школата, ще вложа цялата си енергия, знания и сърце, за да може да виждаме повече наши момчета в представителния отбор.

В последните години нещата в школата не са се развивали по най-добрия начин. Трябва да се възродят армейските традиции, да се върне уважението към треньора, към клуба, към емблемата. Трябва има достойнство и морални ценности. Нагледах се на страшно много абсурди.

Например, преди четири дни бях на детски мач между Левски и ЦСКА, където се случи масов бой между родители. Нещо, което не трябва да се случва, с цел възпитанието на тези деца.

Друг абсурд, на който бях свидетел: Юноша на клуба, на който ръководството предлага договор, идва с мениджър и поставя условия, все едно е изиграл 100 мача и е неизменен титуляр в отбора. Такива неща са недопустими.

Има и родители, които поставят условия на треньора кой да играе. Всеки родител може да съветва детето си вкъщи. На терена трябва да се чува думата на треньора."

Антон Узунов
100 снимки

Маркетинговата стратегия на клуба:

"Знаем какви са проблемите, които съществуват от много години в тази насока. Стараем се да подобрим тези неща. Първо сменихме екипировката. От лятото ще играем с "Макрон", ще има по-голямо разнообразие на артикули. Второто - изгражда се нов онлайн магазин. Липсва ни и физически магазин, бяхме започнали работа в тази насока, но той ще се забави, тъй като е пряко свързан с построяването на новия стадион."

Работи ли Стойчо Стоилов в ЦСКА в момента?

"Стойчо Стоилов не работи за ЦСКА в момента. Играл съм с него, той разбира от футбол и го е доказал с работата си в ЦСКА."

Селекцията:

"Селекцията се прави от старши треньора и собствениците на клуба. Старши треньорът дава неговите изисквания, а собствениците определят финансовите параметри. Селекцията е ориентирана към качеството, а не към количеството."

Стадионът:

"Това е най-важният въпрос, приоритет номер 1 за клуба. Работи се усилено в тази насока. От известно време насам държавата и клубът гледат в една посока. Реконструкцията е възможна и всички се надяваме в най-скоро време да започне изграждането на модерно съоръжение в Борисовата градина., което ще отговаря на всички изисквания на УЕФА. Отливът на фенове е свързан със стадиона, който в момента се намира в окаяно състояние и не предлага необходимия комфорт на феновете."