Бившият мениджър на Пирин Благоевград Уорън Фийни заяви в интервю за "Белфаст Телеграф", че спечелването на шампионската титла във Втора лига и промоцията за елита на българския футбол със "зелените" през миналия сезон са му дали повод за гордост.

"Бих казал, че това е може би моментът, в който съм се чувствал най-горд във футбола, защото той означаваше много за толкова голям брой хора. От лична гледна точка, отивайки в чужда страна и спечелвайки шампионски медал, това беше нещо страхотно за мен. Изградих хубави приятелства в България и напуснах с високо вдигната глава", коментира Фийни.

40-годишният северноирландец прекрати договора си с клуба по взаимно съгласие в началото на декември. Двете страни се разделиха заради незадоволителни резултати. "Зелените" имат трудности при завръщането си в efbet Лига и след 18 изиграни мача заемат предпоследното място с актив от едва 13 точки, като допуснаха 12 загуби.

68 снимки

"За две години в България научих толкова, колкото за шест години в Англия, по отношение на работа с играчи, бюджет, различна култура, тренировки, хранене и тактика. Опитът, който натрупах, със сигурност ще ми помогне. Трябваше да се адаптирам към определени ситуации и това беше страхотно за личното ми развитие. Титлата и промоцията бяха върхови моменти и фантастични за клуба", каза той.

Фийни ще си вземе кратка почивка, а след празниците около Коледа и Нова година ще помисли по-сериозно за бъдещата си кариера. Той не изключва възможността отново да отиде чужбина, но би предпочел да работи по-близо до дома си.

"Ще презаредя батериите, ще погледам мачове от ирландската лига. След това ще огледам възможностите. Във футбола никога не се знае какво ще се случи. Когато една врата се затваря, друга се отваря", каза още Фийни.