Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов призна, че нулевото равенство с Локомотив Пловдив със сигурност не се е харесал на никой привърженик на двата отбора. Спасов откровено бе разочарован от футболното представяне на двата отбора, като каза също така, че се надява „канарчетата” да си възвърнат добрата спортна форма възможно най-бързо.

Пловдив също не видя победител в среща с много малко футбол

Много трудно е в първия кръг да търсим оптимална форма на играчите, но това го забелязах и в останалите мачове от елита. Имахме шансове да бъдем победител в мача, но футболът, който се игра не позволи на един от двата отбора да спечели. Мачът бе съпътстван от единоборствата, а принудителната смяна ни накара да прекроим схемата си, което усложни работата. Футболът е игра на голове и мисля, че този мач няма да се запомни с нещо значимо от двата отбора. Имаше много здрави единоборства”, каза Спасов.

„От Тодор Неделев тръгна най-добрата ни атака, но е жалко, че неговото завръщане не се увенча с победа. При нас огорчението е голямо, но навярно така е и в Локомотив, тъй като има със сигурност неудовлетворение. Благодаря на феновете, че направиха хубава атмосфера, но двата отбора не оправдахме очакванията на хората. За мен на първо място е да си върнем игровата форма. Зная, че е трудно от първия кръг да искаш от момчетата добри изяви, но с тренировки и спокойствие ще се представим както трябва”, завърши Ферарио Спасов.