Истинска истерия „Джоузеф Диксън“ обзе феновете на Левски, след като в петък стана ясно, че най-вероятно това e кандидат номер 1 за акциите на клуба.

През седмицата бяха спрягани не едно или две имена. При това на бизнесмени, които са на гребена на вълната. В крайна сметка обаче се стигна до това - Джоузеф Диксън. На 31 години, със сравнително доста неуспешна футболна кариера, минала през школата на Ман Юн, Уест Хям, за да се стигне до почти неизвестен отбор у нас от Нова Зелендия, където приключва всичко.

Снимка с член на кралското семейство и притежание на отбор от най-долните дивизии на Англия – Стейнс Таун от регионалното първенство на Лондон – Южно-Централна група. За феновете на ЦСКА това бе мед, който чакаха от години. „Викайте синдик“, „Това е човек, чиято фирма е оценена на 100 долара“, „Има офис в бръснарница“, „Закривай“, не спряха да тръбят те.

Връх обаче бе разкритието, че човек с това име е бил на проби в ЦСКА през 2012 година, но е бил отпратен от Стойчо Младенов. Подозренията обаче станаха още по-големи, след като се появи и снимка на същото лице в компанията на Павел Колев на „Герена“.

Това отприщи мащабно разследване на „Герена“. Особено в социалните мрежи. Атакувани бяха страниците на Стейнс Таун в различните социални мрежи, където запалянковците на „сините“ отправиха въпроси и приветствия - „Това измамник ли е или не?“, „Здравейте, сини приятели“.

Подобни питания имаше и към футболисти на скромното тимче от Лондон. А най-вече и към един от неговите съперници. Той е доста солиден – тимът на Градската полиция в най-голямата метрополия на Великобритания. Освен това от атаката на „сините“ привърженици пострадаха и няколко души, които също се казват Джоузеф Диксън. Един от тях дори се оказа и футболист – Джо Диксън от Хонитън Таун. „Ти ли ще ни купуваш и защо“, „Какви са ти намеренията за Левски“, погнаха го запалянковците на страницата му в Туитър.

Въпроси имаше, естествено, към представителите на Левски, които са активни в социалните мрежи. Те обаче останаха безмълвни пред многобройните въпроси. Подминаха и разкритията, че Диксън е бил на проби в ЦСКА./Мач Телеграф