В сградата на Община Пловдив официално бяха отворени офертите на петте фирми, изявили желание да довършат изграждането на стадион "Христо Ботев". Те са на кандидатите ДЗЗД "Онфра Конструкт" с водещ партньор "Парсек груп", ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК, софийското дружество "ВХД" АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив. 

Създадена е Оценителна комисия. Тя е в състав: Тодор Тодоров - председател, инж. Таня Петкова, инж. Илиана Събкова, Ангел Апостолов и Мая Бахчеванова.

"Сега предстои по-тежката работа. Цените се отварят последни. Тези фирми, които отговарят на техническите изисквания, на тях ще се отварят ценовите оферти. До месец-два ще бъде избран победителят. Няма определен законов срок за това. След това обаче има срок за обжалване, който е 10 дни след уведомяването на всички фирми", сподели пред Plovdiv24 председателят на оценителната комисия Тодор Тодоров.

Той поясни, че до един месец, след като приключи срокът за обжалване, трябва да бъде подписан официално договорът. Максималният срок, който зам.-кметът Пламен Райчев е дал на въпросната комисия да приключи работата си, е 4 месеца.

Прогнозната стойност за изпълнението на обекта е 44 348 399,28 лв без ДДС, или  53 218 079,10 лева с ДДС. Правителството вече отпусна 25 милиона лева с ДДС, но към момента не е ясно откъде ще се намери останалата сума.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.