Привърженици на Ботев Пловдив стартираха инициатива за преименуването на клубната база в квартал "Коматево". Идеята е на фондация "Жълто и Черно", която вече организира петиция за целта.

Идеята на фондацията е базата да бъде прекръстена на Никола Щерев - Старика. Щерев е основател на детско-юношеската школа на "жълто-черните", а освен това е донесъл и първата шампионска титла на пловдивския клуб.

Ето какво написаха от фондацията:

Уважаеми ботевисти,

120 години след рождението на легендарния Никола Щерев – Старика, "Фондация Жълто и Черно“ подема инициатива за преименуването на "Футболен комплекс Ботев 1912“, намиращ се в пловдивския квартал "Коматево", на името на човека, основал детско-юношеската школа на клуба и успял да донесе на "Ботев“ и Пловдив първата шампионска титла на България по футбол.

Убедени сме, че е дошло времето да отдадем дължимото на Никола Щерев, като именно неговото име бъде тази мярка за вярност, отдаденост и любов към "Ботев“, която идните поколения ботевисти, имащи привилегията да израстват като личности и да се учат на футбол в клубната академия, трябва да се стремят да достигнат.

Вярваме, че с успешното реализиране на тази инициатива ще докажем на всички, че държим на историята си, като изпълним със съдържание съкровеното послание "Любов, предавана от поколение на поколение!“