Отборите на Етър и Монтана не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в мач, закриващ 16-ия, последен кръг от зимния полусезон в efbet Лига. Двубоят не беше най-атрактивния от гледна точка на голови положения, но и двата тима имаха своите шансове, особено през първото полувреме. Равенството обаче изглеждаше като най-закономерния резултат.

Това равенство обаче оставя Етър на дъното с 11 точки, въпреки че записа четвърти пореден мач без загуба под ръководството на Александър Томаш. Серията на „болярите“ е общо от пети поредни мача без поражение и без допуснат гол. Монтана пък е 12-и с 13 точки в актива си.

LAP.bg
18 снимки


В началните минути на срещата гостите бяха по-активни. Първият изстрел към една от двете врати бе дело на Сергей Георгииев, но се оказа неточен. Минута след това монтанци поискаха нарушение точно пред наказателното поле заради игра с ръка на Здравко Илиев, но съдията даде знак играта да продължи.

В деветата минута Тони Тасев реши да стреля изненадващо от пряк свободен удар, но Христо Иванов следеше ситуацията и улови.

Най-чистата ситуация в мача дотук обаче бе на сметката на домакините. В 14-ата минута Милчо Ангелов напредна добре отдясно и след това центрира по земя в наказателното поле, където Преслав Боруков успя да изпревари Иван Михов и да засече от около точката за дузпа, но покрай вратата на Благой Макенджиев.

Домакините получиха нов страхотен шанс за излязат напред в резулатата в 27-ата минута. След изпълнение на тъч Ангелов овладя топката в половината на Монтана и комбинира с Алдаир Ферейра, който му я върна. След това Ангелов преодоля добре играч на гостите и излезе сам срещу Макенджиев, който обаче излезе добре напред и блокира изстрела му.

Пет минути след това гостите също създадоха най-чистото си положение за гол в мача дотук. Давид Кики направи чудесен рейд в половината на Етър, като преодоля Свилен Щерев и Пламен Крачунов, след което се оказа сам срещу Иванов и стреля, но под ъгъл и вратарят на „болярите“ изби в корнер. След неговото изпълнение Сергей Георгиев отклони топката, но Иванов улови.

В 37-ата минута Тони Тасев отправи добро центриране отляво в наказателното поле на Етър, където Георгиев стреля с глава, но покрай дясната греда на Иванов.

Три минути преди края на първото полувреме Здравко Илиев стреля силно от дистанция, но в ръцете на Макенджиев.

Етър Монтана

източник: Sofascore.com

В първите минути на втората част сериозни положения пред двете врати липсваха, като играта често бе прекъсвана заради нарушения или засада.  

В 65-ата минута домакините организираха добра атака, при която резервата Даниел Пехливанов успя да центрира отляво в наказателното поле, където Милчо Ангелов успя да стигне до топката и да засече, но покрай вратата.

Десет минути след това Николай Минков проби добре отляво, навлезе в наказателното поле и стреля по тревата, но Иванов улови.

В 81-ата минута Етър имаше нов чудесен шанс за попадение. След дълго изчистване на топката от играч на Етър Милчо Ангелов успя да се измъкне от засада и да излезе сам срещу Макенджиев, а Раян Сенхаджи изостана. Ангелов стреля, но не достатъчно силно и вратарят на гостите успя да улови.

Четири минути след това домакините направиха нов пропуск. След центриране от корнер Божидар Кацаров успя да се измъкне и да стреля силно с глава, но над вратата на Монтана.  

До края на двубоя нови ситуации липсваха и срещата завърши при този резултат - 0:0. 


FTЕТЪР – МОНТАНА 0:0 | КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Стартови състави на двата отбора:

ЕТЪР: 1. Христо Иванов (к) - 83. Алдаир Ферейра, 11. Антон Огнянов, 44. Божидар Кацаров, 84. Здравко Запрянов, 26. Мариян Иванов, 72. Марк Едур, 7. Милчо Алнгелов, 6. Пламен Крачунов, 10. Свилен Щерев, 99. Преслав Боруков 

Старши треньор: Александър Томаш

МОНТАНА: 30. Блгой Макенджиев - 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов (к), 24. Енагнон Кики, 5. Раян Сенхаджи, 6. Янко Ангелов, 22. Стефан Каменов, 8. Тони Тасев, 9. Билал Бари, 23. Сергей Георгиев, 11. Николай Минков  

Старши треньор: Атанас Атанасов

Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Ивайло“, град Велико Търново