Отборите на Етър и Славия се изправят в първия двубой от 18-тия кръг на efbet Лига. Двубоят е днес и е с начален час 16:30, като ще се проведе на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Срещата ще може да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.bg пък ще проследим за вас мача минута по минута.

И двата тима ще търсят връщане към победите след поражение в предишния кръг. Славия е в серия от 2 поредни загуби, от съставите на ЦСКА и Черно море, което отдалечи спомена за чудесната серия на "белите", която предхождаше този период.

Под въпрос в състава на Златомир Загорчич е Георги Георгиев, докато Галин Иванов, Славчо Шоколаров и Николай Дюлгеров са наказани. Все пак има и позитивни новини в "белия" лагер. Янис Карабельов се завръща след наказание, докато Анрдеа Христов и Димитър Велковски се очаква да започнат като титуляри.

За Етър това представлява шанс да заличат слабото си представяне при гостуването на Ботев Пловдив в предишния кръг, при поражението с 0:2. В лагера на "болярите" обаче изобщо не беше мирно през изминалата седмица. На тренировка се е получило сбиване между асистента на Росен Кирилов Тодор Колев и полузащитника Иван Стоянов. Все още не е ясно какви ще са последиците за двамата.

Кирилов няма да може разчита на контузениет Христофор Хубчев и Иван Петков. Все пак на линия ще са Яни Пехливанов и Здравко Илиев.