Отборите на Етър и Арда изиграха доста скучен двубой, който зъвърши при резултат 0:0. Срещата от 12-ия кръг на efbet Лига не предложи почти никакви емоции и донякъде заслужено завърши без попадения. Гостите от Кърджали бяха по-активиня тим на терена и създадоха няколко по-интересни ситуации, които обаче не затрудниха защитата на "болярите". Етър пък не показа нищо в атака и продължава да търси своята първа победа от началото на сезона. 

LAP.bg
21 снимки

Възпитаниците на Петко Петков остават последни с актив от три точки, докато Арда са на шестата позиция с 18 пункта и пропусна възможността да се изкачи до третата позиция. След паузата за национални отбори "виолетовите" гостуват на Славия, докато кърджалийци приемат Царско село.   


Първите минути на двубоя преминаха в спокойно темпо без опасности пред някоя от двете врати. И двата тима опитаха плавни атаки, но без да завършат с удар.  

В следващите минути гостите от Кърджали, които днес играят в червени екипи, опитаха да се настанят в половината на своите домакини, като изпълниха един пряк свободен удар и след това корнер, но до опасност пред Анатоли Господинов отново не се стигна.

В 28-ата минута бе извършена принудителна смяна в тима на Арда. Петко Ганев се строполи на терена и извика от болка. Той беше изнесен с носилка, а след това бе качен и на линейка. Негово място зае Иван Тилев.

Първият удар към една от двете врати дойде в 33-ата минута, когато Емил Мартинов стреля извън наказателното поле, но неточно  покрай вратата на Анатоли Господинов.

В следващите минути двата отбора изпълниха по един пряк свободен удар, но без опасности за двамата вратари. 

Две минути преди края на първата част Матеос Леони опита удар, но право в ръцете на Господинов.

През второто полувреме Арда се опита да вдигне оборотите, като събитията на терена се развиваха предимно в половината на Етър. 

В 55-ата минута Леони стреля под ъгъл, но Анатоли Господинов улови.

До края на срещата гостите от Кърджали продължиха да са по-активния тим на терена, но не успяха да намерят пътя към победното попадение и двубоят завърши при нулево реми. 


FT  ЕТЪР – АРДА 0:0 | КЛАСИРАНЕ В efbet Лига ВИЖЕТ ТУК!

Стартови състави на двата отбора:

ЕТЪР: 13. Анатоли Господинов – 83. Алдаир Ферейра, 44. Божидар Кацаров, 24. Георги Славчев, 84. Здравко Запрянов, 26. Мариян Иванов, 7. Милчо Ангелов, 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков, 20. Яни Пехливанов (к), 16. Стелиян Добрев

Старши треньор: Петко Петков

АРДА: 12. Иван Караджов – 4. Милен Стоев, 5. Петко Ганев, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев, 10. Светослав Кавачев, 17. Иван Коконов, 25. Матеус Ленои, 27. Емил Мартинов, 71. Пламен Крумов (к), 80. Лъчезар Котев

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Ивайло Стоянов, град Петрич

Стадион: „Ивайло“, град Велико Търново