Етър Велико Търново излиза срещу Локомотив Пловдив в двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата по програма е от 17:45 часа на стадион "Ивайло". 

В Етър новината е, че по решение на РЗИ отборът трябва да е под карантина 14 дни, но все още се чака официалното решение за провеждане на мача и дали той ще се играе днес. Срещата обаче е под сериозна въпросителна и почти сигурно ще бъде отложена, след като вчера стана ясно, че няколко играчи и служители на великотърновци са дали положителни проби за COVID-19.

Интересното е, че от Локомотив Пловдив до последно се готвеха за провеждане на срещата и дори обявиха групата си за мача, но и "Смърфовете" не са напълно наясно какво се случва.

Според разпоредбите на БФС, при 10 заразени в даден клуб, мачът се отлага. В Етър обаче положителните проби са седем - 6 футболисти и 1 служител на клуба. Така че има шанс и мачът да се проведе, въпреки че не е ясно как това ще се случи, при положение че отборът е поставен под карантина.

В Етър контузен е Никола Колев, а под въпрос е Божидар Кацаров. "Болярите" преследват първите си точки през сезона, но срещу Локомотив ще им е доста трудно. Финансовите проблеми в състава постепенно започват да се разрешават, което дава допълнителна глътка въздух на играчите. Португалците Алдаир и Карлитос продължават да тренират с отбора.

В Локомотив контузен е Малембана, но Валентино Пулиезе остава в тима. "Смърфовете" са с две загуби от три гостувания до сега в първенството. Трансферната сума, която клубът иска за Лукас Салинас е 800 000 евро.