Още една причина освен жалбата на Левски има все още да не е взето окончателно решение относно инцидента от 18 септември, когато на мача с ЦСКА пострада човек от щаба на "червените" след мятане на бомбичка от сектор със "сини" фенове.

И тя е липсата на медицинско свидетелство за травмата на физиотерапевта Иван Христов, съобщава 24 часа. Първоначално тимът от "Герена" бе наказан с мач без публика, като санкцията е за двубоя с Ботев (Пловдив)  на 8 октомври.

Левски реагира гневно с декларация. "Сините" отправиха апел към феновете си да напълнят трибуните на стадион "Георги Аспарухов" въпреки наказанието.

Апелативната комисия се изказа по казуса в петък. Тя все пак се събра в петък и реши, че ще има ново заседание в понеделник.

"Имаме постъпила жалба от Левски срещу решение на дисциплинарната комисия, която беше разгледана. Запознахме се с представените доказателства. Изслушахме делегата на мача между Левски и ЦСКА Христо Ботев. Считаме жалбата за допустима.

Отлагаме вземането на решение за 3 октомври, като каним за изслушване представител на Левски, г-н Ботев и физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов. Окончателното решение ще се вземе в понеделник”, заяви председателят на апелативната комисия Валери Апостолов.

Очаква се да стане ясно дали на заседанието в понеделник ще бъде представено медицинско за нараняването на физиотерапевта.

От ЦСКА отбелязаха, че от Левски не са проявили интерес дали всичко с Иван Христов е наред. "Червените" предупредиха, че може да се създаде опасен прецедант, ако се намали наказанието на "сините".