Левски гостува на Берое в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Срещата под Аязмото започва днес от 20:00 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

Мачът е от изключителна важно за амбициите на „сините” през този сезон. Възпитаниците на Станимир Стоилов трябва да затвърдят добрата си игра в миналия кръг, когато удариха ЦСКА. Освен това отборът е длъжен да се възползва от грешната стъпка на Лудогорец в „Надежда” в събота. Победа днес ще покаже ясно амбициите на Левски да атакува титлата през този сезон и ще ги доближи на две точки до "орлите", а освен това отборът ще е с мач пасив. 

Днес предстои да видим дали на „Герена” са си научили урока и ще са на необходимото ниво след пауза в първенството за мачовете на националните отбори.

Берое ще търси първа победа при новия си треньор Николай Киров. Белия дебютира с поражение срещу Славия, а сега се надява на дебютен успех в Стара Загора.

Очаква се на вратата на домакините да се завърне Иван Караджов. В атака ще се разчита основно на Калоян Кръстев, Абубакар Тунгара и Стив Траоре. Играта в средата на терена ще трябва да връзва Абел Анисе. Контузени и наказани играчи в състава на Берое няма.

Наставникът на Левски Станимир Стоилов няма да може да разчита на Билал Бари, който е трайно контузен. В неделя Ноа Сонко Сундберг поднови пълноценни тренировки с отбора, но отпадна от групата за Стара Загора. Аут е и последното ново попълнение Абдулахи Шеху. Нигерийският национал все още не е картотекиран и ще дебютира срещу Ботев Пловдив следващата събота.

На вратата на столичани отново ще бъде Пламен Андреев. Отбраната пред него ще включва Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунами. В средата на терена ще действат Филип Кръстев и Георги Миланов, а пред тях ще играе Илиян Стефанов. Тримата в атака ще са Роналдо, Уелтън и Ивелин Попов.

Главен рефер на мача е Георги Кабаков.