В последните часове стана ясно, че аржентинският колос Ривър Плейт е вероятно да привлече голмайстора на ЦСКА – Жорди Кайседо. Информацията дойде от ESPN, след като се потвърди, че „милионерите“ са се провалили в преговорите за Валентин Кастеянос от Ню Йорк Сити, тъй като самият футболист на американците е преценил, че е по-добре да продължи кариерата си в САЩ, отколкото на „Ел Монументал“.

70 снимки

Веднага след провала в разговорите с 23-годишния Кастеянос, то шефовете на гранда от Буенос Айрес са се ориентирали към втория желан в трансферната си листа за заместник на Хорхе Караскал, който ще поеме да играе в руския ЦСКА Москва.

Точно името на Жорди Кайседо е било поставено под №2, а TNT Sports оповести и сумата, която ЦСКА е пожелал от четирикратния носител на Копа Либертадорес. От родния клуб са поискали пет милиона долара, за да склонят да се разделят с еквадорския си голмайстор, който има 12 гола в 16 мача до този момент през сезона с екипа на „червените“. 

Първият официален мач за отбора, воден от Стойчо Младенов, е на 13-и февруари, като "червените" ще гостуват на Локомотив София в отложена среща от есенния дял на efbet Лига. До този момент през зимния трансферен пазар ЦСКА оформи два трансфера на офанзивни футболисти, след като тимът се подсили с услугите на Маурисио Гарсес и Браян Морено.

Трансферният прозорец в Аржентина е отворен до 23 февруари, което означава, че вероятна сделка на еквадорския нападател на ЦСКА е възможна във всеки един момент до тази дата.