Очаква се Левски да стартира новото първенство без дългове към НАП. За целта на "Герена" ще се обвържат със сътрудничество с "Money+", съобщава "Мач Телеграф". Компанията, която влезе през миналото лято в Локомотив, още тогава е проявявала интерес към "сините". Двете страни обаче не успяха да стигнат до сериозно сътрудничество. Твърди се, че Сираков им е отказал да водят преговори за акциите, част от които бяха пуснати в момента в продажба, за да се наберат пари, с които да се чистят дълговете към хазната.

Запознати обаче твърдят, че от компанията са направили оферта на Левски, каквато не може да се откаже. "Сините" ще получат рамо от 12 милиона лева, с което да сложат край на мъките си с хазната. Както е известно, оттам решиха да прибират известен процент от печалбите на "Герена" вместо да постигнат ново разсрочване. Причината е, че от Левски не покриваха редовно месечните вноски. Този проблем ще отпадне сега.

Тази помощ обаче няма да бъде безвъзмездна, както би им се искало на феновете на тима. Сделката ще бъде обвързана с клубния магазин. Кмпанията ще прибира процент от печалбата от фланелки и други артикули. Обсъждани са различни варианти за изплащане - 3,5 или 10 години. В крайна сметка се смята, че двете страни са се разбрали това да стане за десетилетие, за да може все пак част от продажбите да влизат и в клубната каса за плащането на заплати и други разходи.