Днес адвокатът на ЦСКА - Станислав Трендафилов, заяви пред медиите, че на Общото събрание ще се вземе решение ЦСКА да премахне тирето от името си. Преди това пък се появи информация, че това може да се случи до 2-3 седмици.

Проверка на Gong.bg установи, че ЦСКА може да промени името си чак през лятото, което е преди началото на следващия сезон. Всъщност, ЦСКА е в пълното си право да гласува на Общото събрание смяна на името си, но не може да го направи по време на сезона. Същото се отнася за всеки един клуб в България. Това гласи правилникът на БФС.

Освен това футболен клуб не може да приеме наименованието на прекратен или изваден от първенствата друг клуб в продължение на пет години след прекратяването или изваждането му от първенствата. 

Важно е да се отбележи, че през лятото се навършват пет години от фалита на ЦСКА, което отвързва ръцете на ръководните фактори на "Армията".

Ето какво гласи правилникът на БФС:

Член 13. (1) ФК може да промени наименованието си по предвидения в закона ред само преди започване на нова спортно-състезателна година.

(2) ФК не може да приеме наименованието на прекратен или изваден от първенствата друг ФК в продължение на 5 (пет) години след прекратяването или изваждането му от първенствата.

(3) За участието на преименувания футболен клуб в професионалния футбол се прилага разпоредбата на чл.31, ал. 2 от този правилник.