Петър Хубчев е решил да си тръгне от Берое заради недостатъчното според него финансиране на клуба. В типичния си стил немският възпитаник е преценил, че трябва да си отиде, но без да каже и дума на футболистите и да се раздели с тях по подобаващ начин, пише Блиц.
 
Играчите на "заралии" останали втрещени, че са изоставени, защото го научили от хората от ръководството.

Иначе от Берое обявиха, че Хубчев е напуснал заради "лични причини".
 
Финансовото състояние на отбора от Стара Загора е прилично. Всеки от състезателите е получавал навреме месечната си заплата, както и обещаните от шефовете премии.

Хубчев не за първи път си отива от отбор през задния изход. Той постъпи по този начин и в националния отбор на България. След това напусна Левски, като го принуди да му изплати рекордната неустойка от 800 000 лева. Отделен е въпросът, че шефовете на Левски начело със Сираков също не показаха европейско поведение към Хубчев и не проведоха с него разговор, с който всеки да поеме в посоката си като бял човек.
 
Още едно черно петно ще преследва кариерата на Хубчев като треньор. Венцеслав Стефанов разкри, че Хубчев буквално е избягал без да му каже, когато един ден е решил да си тръгне от Славия.