Доста рядко в българския елит идват играчи с визитката и бекграунда на десния бек на Локомотив Пловдив Джовани Трупе. 24-годишният футболист не е навлязъл още в пикова възраст, а има доста неща, с които да се похвали. Най-малкото, което може да изтъкне е, че има вече 111 мача в елита на Нидерландия, а вкараните 11 попадения във всички турнири не са никак малко за десен бранител.

Трупе е юноша на Утрехт и дебютора в елита на 17 май 2015 г, когато е още само на 17 години. През сезон 2016/2017 се превръща в титуляр на силния тим, като го налага не кой да е, а настоящият треньор на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Отборът прави страхотен сезон и се класира на четвърто място в Ередивизие, класирайки се за Лига Европа. Трупе пък финишира с наградата "Давид ди Томазо" за най-добър играч на отбора през сезона.

През 2018-а година обаче губи титулярното си място и преминава под наем в Адо ден Хааг. През 19/20 се връща в Утрехт, но после пък е пратен в Твенте, който е и последният му клуб, преди да дойде на "Лаута". Последният му мач е от 30-и април миналата година, когато играе за 1:1 с Хераклес. Трупе има изключинелно интересни съотборници по време на престоите си в трите холандски отбора. Такъв например е настоящият нападател на Борусия Дортмунд Себастиан Але.

Трупе е роден в Амстердам, като баща му е холандец, а майка му е от Кюрасао. Бекът има мачове с националните отбори на "лалелата" до 20 години, но след това избира да играе за Кюрасао.