Бразилският футболист на ЦСКА Енрике Рафаел няма да носи повече червената фланелка. Договорът на играча изтича в края на юни и няма да бъде подновен. Енрике Рафаел, заедно с Жеферсон и Тиаго Родригес, бе с най-дълъг стаж в сегашния отбор на ЦСКА, информира „Мач Телеграф”.

Бразилецът беше преследван през годините от много контузии, които го вадиха за дълъг период от терените. След повторното завръщане на Любослав Пенев начело на ЦСКА фланговият футболист получаваше много повече шансове за игра, като дори вкара много важното попадение в 4-ата минута на реванша в Разград срещу Лудогорец в полуфиналите за Купата на България. Явно треньорското ръководство и шефовете на клуба са преценили, че няма да се разчита повече на него и не му предлагат нов договор.

Енрике Рафаел дойде на „Българска армия“ през лятото на 2017 г. от бразилския Новоризонтино. Той има общо 69 мача в елита (22 за 2017/18, 14 за 2018/19, 11 за 2019/20 и 22 за 2020/21). В тях е реализирал 7 гола. За Купата на България е записал 16 срещи с един вкаран гол – гореспоменатият на Лудогорец в Разград. В Лига Европа има 10 срещи без попадение. Така общата му сметка с екипа на „армейците“ е 95 мача за 4 сезона, в които е реализирал 8 гола. За годините у нас 27-годишният футболист получи и български паспорт, който ще му помогне при евентуален трансфер в друг клуб от Европа.