Треньорът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров бе крайно разочаровано от съдийството след загубата на отбора му от Етър с 0:1. Енгибаров иронично назова рефера Владимир Вълков „перфектен, страхотен” и, че се е справил великолепно.

Същевременно Енгибаров акцентира за гнева на Гъргоров, че е продиктуван отново от неговите решения.

„Мисля, че незаслужено паднахме, след като имахме перфектен съдия. Той се справи отлично. Не знам дали има ирония, но има компетентни органи. Явно са въвели нови правила и две дузпи в един мач не се дават. Домакинът също трябва да бие, но това явно е наш пропуск. Не заслужихме да паднем, след като неприятно се разви. Гъргоров е феноменален футболист, простено му е, че изпусна дузпа. Повечето хора с черни дрехи си мислят, че Витоша като е последен трябва да е боксова круша, но това ни прави по-силни. Няма да се предадем, започна той.

„За мен съдията беше главно действащо лице в мача. След като опитен футболист като Гъргоров се изнерви… Възможно най-бързо трябва да се въведе ВАР в България. Вратарят задържан, пръстът му счупен и няма фаул. Какво трябваше? Да има комоцио или да е на носилка. Те нямаха едно положение. Още е в болницата Християн Василев. Трябва да се съди някой, трябва да има виновен. Съдията винаги е прав – уникално свири. Дано продължава така да свири. За нас Купата на България не е приоритет. Друга група ще пътува за Балчик, така че сме подготвени. Ще окаже влияние липсата на Василев и Гъргоров. Локомотив Пловдив е един от най-балансираните тимове у нас – ще бъде тежко, но тези загуби в никакъв случай не ни правят по-слаби, а даже по-силни".

„Витоша може да изненада Локо Пд. Срещу нас се играе трудно, но явно ни гони някакъв малшанс. Ако бяхме вкарали дузпата, щеше да е друго. В мен няма никакво напрежение. Ще опитам да предам опита си на играчите, а те са хора. Играейки по този начин, няма психологически проблем, но рано или късно ще тръгнем с възход”, завърши Енгибар Енгибаров.