Наставникът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров призна, че ако футболист на Черно море е бил изгонен при 0:0, то „бистришките тигри” е можело да спечелят мача. Варненци взеха успеха в Бистрица с 2:0, след като ситуацията, за която говори Енгибаров бе в 41-ата минута, когато Пламен Димов препъна Запро Динев.

Енгибаров каза също така, че ако повечето отбори в efbet Лига премахнат чужденците от състава си, то разликата с Витоша ще се види само „на кантар”.

Две торпеда в корпуса на Витоша и Черно море е в Топ 5

„Мисля, че първото полувреме надиграхме отбора на Черно море. За мен най-важният момент в мача беше жълтият картон на капитана им, като аз лично мисля, че при тази ситуация съдията трябваше да го изгони. Ако бяха останали с 10 човека, мачът се променяше, но за жалост през втората част им дадохме инициативата. Тогава те бяха по-добри от нас”,

„Обяснявам си това с младостта. Виждате, че имаме много малки играчи и кадрови проблеми. Като цяло, мисля, че прави чест на нашето ръководство, че иска да работим с българи. Това е пътят. Ако махнем чужденците на повечето отбори, работата с Витоша ще бъде „на кантар”. Чест прави на президента, че иска да играят само българи. Нямам против, ние сме българи и трябва да ги развиваме. Ако имаме тук 4-5 класни чужденци, ще изглеждаме по коренно различен начин, но за тази работа се изисква и смелост”, продължи Енги.

„Имаме нужда да се подобрим навсякъде. Работим по селекцията. Емил Гъргоров е гениален играч и той е лидер на нашия отбор. Когато играе, нещата са различни. Когато играхме с ЦСКА 1948 и той игра, ги победихме категорично. Играе ли, нещата изглеждат по коренно различен начин. За нашия отбор всяка една пауза е добре, тъй като работим с младите всеки ден. За нас е добре дошло, но кадровите проблеми, при положение, че нямаме дълбочина в състава и да разполагаме с дълга скамейка, оказват влияние. Във всеки един мач виждам точки. През този мач ни липсваше и голът, но това е положението. На този етап с това разполагаме и работим. Няма да навеждаме глави”, продължи той.

„Атанас Курдов е играч, който е опитен и доста голям стаж. Мисля, че ако направи добра подготовка има какво да ни даде. Футболист, който е доказал качествата, които има, и ще бъде полезен за нашия отбор”, завърши Енгибар Енгибаров.