Един от лидерите на Берое – Симеон Мечев, говори много емоционално след победата с 1:0 над Спортист Своге. Халфът благодари на кмета на града, както и на всички в клуба за това, че не се стигна до изпадане и изтъкна, че Берое е бил пред тотален разпад, ако не е бил градоначалникът на Стара Загора.

„Честитя на всички хора в Стара Загора, които обичат отбора. За мен лично не трябваше да стигаме до този мач и да решим по-рано нещата, но днес играхме и закономерно спечелихме“, каза Мечев.

„Аз очаквах трудна година, тъй като миналото лято бяхме 4 човека. Направихме нов отбор тогава, зимата отново взехме 10 нови. Трудно се получиха нещата и очаквах така. След оттеглянето на генералния ни спонсор. Докато аз съм тук, благодаря на Живко Тодоров – кметът на града, да направи така отборът да съществува. Това иначе нямаше да се случи. Трябва да му се вдигне паметник в града. Благодаря на хората, които ни подкрепяха, макар че идваха малко хора. Не съм свикнал така да го гледам този стадион, откакто съм се прибрал. Благодаря на истинските фенове. Заслужено оставаме там, където ни е мястото“, продължи Мечев.

start-photo.bg
96 снимки

„Финансово няма проблем в отбора. Заплатите са изплатени. Добре са нещата, но не трябваше да се стига до този мач. 4 дена лично на мен ми беше доста тежко след мача в Пазарджик, който изиграхме, но така съумяхме да се съберем, тъй като е доста трудно и да спечелим този мач. Поздравявам всички момчета, които се бориха здраво“.

„Веско Пенев познава добре обстановката в отбора, познава атмосферата и момчетата. Подготви ни добре за мача, поздравявам го, тъй като и на него му беше сложно. Поздравявам и всички, които направиха така ние футболистите да се чувстваме добре. Като започнем от бат Николай, Тишо Администратора, чистачките. Благодаря на всички тези хора от цяло сърце и от целия отбор“, продължи халфът.

„По-различно какво трябва да направим? Пак оставаме шест човека, доколкото съм запознат. Повечето си тръгват. Надявам се да направим отбор с повече българи и да направим здрав колектив, което е най-важното. Ние не сме имали проблем с това, но резултатите ни бягаха. Един мач бяхме добре, на приливи и отливи. Трудна година за Берое. Оставаме там, където ни е мястото, както е клишето. Надявам се нещата да се подобряват и съм сигурен в това нещо. Поздравявам целия град още веднъж“, завърши Симеон Мечев.