Много емоционален ден е днешният за феновете на Локомотив Пловдив. Те се срещнаха отново с голяма част от героите, донесли преди 20 години първата титла за „черно-белите“ привърженици.

Преди мача срещу Левски от 33-ия кръг на първенството се състоя специално честване на терена.

Почти целият отбор на “смърфовете” се събра за първи път на “Лаута” след спечелената титла тогава. Големите герои, които се открояват като имена днес, са треньорът Едуард Ераносян и нападателят Мартин Камбуров.

Какво си спомнят от онези паметни дни?

При всички случаи е приятен, споменът е приятен. Имам чувство, че беше вчера, как минаха 20 години, не знаем, но ще ни остане това като спомен, дано да има и в бъдеще пак възможност да честваме някакви такива купи, награди, да се вземе първенството. Не знам дали ще стане, но тези хора тук, които пълнят стадиона, мисля, че го заслужават“, сподели Едуард Ераносян пред DIEMA SPORT.

startphoto.bg
15 снимки

Героите за Локомотив Пловдив получиха специални плакети по повод юбилея.

Спомените не избледняват и за звездата на тима тогава - Мартин Камбуров.

Със сигурност, като спечелиш единствената титла за Локомотив в историята и мога да кажа, че тези 25 гола наистина имат голямо значение. Първо, благодарение на този човек (сочи Ераносян – бел. ред.), защото той ми даде път. Играх по-дефанзивно и той ме насочи по-напред. Ераносян ме откри като нападател“, сподели Мартин Камбуров.

Аз не мога да правя чудеса, за да се спечели купата и да се спечели първенството. Тогава всичко е плод на футболистите. Може би аз съм имал възможността и съм намерил начина, по който да стигна по-дълбоко до тях и да изкарам всички техни качества и възможности, които имат, да ги събира като едно цяло за да станем отбор. Но аз лично като човек не съм можел да направя повече от тях като футболисти. Те са били прекалено добри футболисти. Просто сме направили една сплав, която е работила като машина“, каза още Ераносян.

Скандирания, песни, фойерверки и аплодисменти посрещнаха бившите играчи на Локомотив Пд на „Лаута“. След края на мача те ще се съберат за специална галавечер.