Бившият играч на Левски и любимец на феновете Емил Ангелов заяви пред "Мач Телеграф", че според него деветте обявени от "сините" контроли са много, но все пак те ще дадат възможност на треньора Николай Костов да експериментира със състава и футболистите. Той коментира и евентуалните трансфери на основните играчи на клуба Хосе Кордоба и Роналдо.

"Девет контролни мачове са доста и предполагам, че през това време ще се пробват много играчи. Ще се даде шанс и на момчета, които имат по-малко игрово време. Целта е точно това. Да се видят и нови футболисти и да се прецени дали ще паснат на стила на Левски. Така си мисля. Но, ако трябва да сме честни - девет приятелски мача са много. Това е почти половин сезон. Има идея и щабът така е преценил. Колкото до това дали ще натежи евентуална продажба на някои основни играчи, предстои да разберем“.

„Има интерес към Кордоба и Роналдо. Те имаха силни периоди и съответно такива, в които не се представяха на нужното ниво, но в крайна сметка, ако ръководството е решило, че те няма с какво повече да помогнат, е редно да бъдат продадени. Всеки добре развит клуб с добър маркетинг и управление работи по този начин“.

„Няма футболисти, които остават до края на кариерата си в даден клуб. Ако сумите устройват клуба, е добре да се продадат. Няма да се изненадам, ако това стане. Понякога се случва да си зададем въпроса, след като продадем конкретен играч - дали ще намерим друг с неговите качества, или по-добър. Накрая се случва това, че се намира“.

„Кордоба преди да дойде в Левски беше резерва във втородивизионния Етър. В крайна сметка се превърна в стълб в защитата. Той се разви добре и показа много. Нищо не се знае. Може да се намери два пъти по-добър играч за по-малко пари. Футболът е интересна игра и неочаквано понякога удряш джакпот", заяви Ангелов.