Милен Петков е една от емблематичните фигури на ЦСКА. Бившият халф, роден на 12 януари 1974 година в Генерал Тошево, печели титлата и два пъти Купата на България с червената фланелка. Утре обаче неговият син Алекс ще излезе във вечното дерби с екипа на Левски срещу ЦСКА. 

"Горд съм, че Алекс ще бъде част от мач №1 на България, но вълнението остава в сина ми. Да премине в Левски си беше негов избор и аз като родител, който много обича детето си, му пожелавам успехи. Жалко, че няма да усети истинската атмосфера от дербито, тъй като ще липсва публиката. Без нея, каквото и да се случи на терена, мачът не е същият", заяви бившият футболист на "червените" пред "Блиц".

"Съветите са ми едни и същи. Да дава най-доброто, да е концентриран. Да не бъде психически обременен, защото това е от ключово значение преди мач. Особено такъв между ЦСКА и Левски. Аз на „Армията“ се научих да играя само за победа, дано и той да се научи на същото." 

"Ще бъда откровен. Аз съм цесекар и ще бъда за ЦСКА, но същевременно ми се иска моят син да играе силно и да се докаже. Няма как да съм за Левски, макар че Алекс ще е със синята фланелка. Но ще се повтаря – ще се радвам, ако се представи на висота, защото е мое дете и много го обичам", допълни Петков. 

"Бях от Левски като малко дете, след това като юноша заобичах ЦСКА. Както се казва – дойде ми акълът в главата."

За финал, Петков даде амбициозна прогноза за срещата. 

"4:3 за ЦСКА с хеттрик на моя син. Шегувам се. Всъщност, така ми се иска, наистина. Но мисля, че ЦСКА ще спечели с 1:0. Чета, че се очакват много голове, но смятам, че двубоят ще завърши по този начин", заяви Петков.