Емануил Луканов остана разочарован след равенството 2:2 на Етър срещу Берое, макар великотърновци да спечелиха първа точка през сезон 2023/2024 в efbet Лига.

„Пореден силен двубой за нас. Изключвам мача с Лудогорец. Другите са идентични. Имахме ситуации да вкараме. Толкова много енергия влагат момчетата и този момент отново дойде, че не ни достига при статично положение. Не реагирахме добре и получихме гол. Опитахме се, не сме се затваряли да пазим резултат. Като отнемем топката в предни позиции, липсва ни конкретност при развиването на ситуациите. В пореден мач поздравления към представянето на отбора и поздравления към публиката“, каза Луканов.

start-photo.bg
73 снимки

„Градация при нас има, тъй като спечелихме първа точка, а другите мачове незаслужено ги загубихме. Първата победа ще трябва да я изстрадаме, но по този начин на игра, ще се получи. Представянето на отбора не е случайно – резултатът може да бъде. Разочаровани сме, но това е треньорската професия. Щеше да е по-хубава, ако нямаше официални мачове. Трябва да вкарваме голове и да изграждаме по-добре атаките. Създават ни ситуации и там трябва детайлите в защита да ги подредим. Това е моят апел към момчетата“.

„Трябва да скъсяваме дистанцията до хората, при центриранията само гледаме топката и играем в зона. Има игра човек за човек – тези неща трябва да ги подобрим. Липсва ни късмет. Не почваме с балансирана програма. Поздравявам съперниците ни. Берое е солиден отбор и не трябва да го подценяват. Играха солидно, но ние не отстъпвахме по нищо на изброените тимове. Сега идва ЦСКА, после Ботев – трябва да играем и да печелим точки“, завърши Луканов.