Треньорът на Левски Елин Топузаков коментира представянето на тима и успеха срещу Арда с 2:0. Също така той потвърди, че Филип Кръстев напуска клуба.

„Аз и преди мача казах, че в Разград се представихме доста добре чисто като футболни качества, днес беше ясно, че този мач е задължителен. Футболистите го осъзнаха и няма фаза в играта, от която да не съм доволен. От към влагане, амбиция и желание видях един отбор, който иска повече победата. В крайна сметка показахме добра игра и още от първата минута наложихме своята воля. Заслужено спечелихме. Футболистите заслужават място в Европа“, сподели Топчо след срещата.

„Винаги съм бил честен и открит, сега обаче не мога да ви кажа абсолютно нищо, защото и аз не знам. Ръководството трябва да реши. Предполагам, че в следващите ден-два ще има разговори. Важното е, че свършихме работата и Левски е в Европа. Аз съм максималист и перфекционист, съжалявам за доста мачове, в които не заслужавахме да загубим. При всички положения отборът беше на четвърто място, всичко повече щеше да бъде супер. Не успяхме, но в крайна сметка и това място ни даде право на този бараж“, добави той.

57 снимки

„За Филип Кръстев мога да потвърдя, че това му беше последният мач. Едно голямо благодаря за вложените качества в този отбор и колектив. Пожелаваме му всичко най-добро. За подготовката не искам сега да разкривам нищо, защото първо ръководството трябва да реши кой, къде и как. Нека да изчакаме два-три дни, за да видим какво ще става в клуба“, заяви още треньорът.

„Аз видях една стабилна игра от Асен Митков, той игра страхотно и в Разград. Естествено, там загубихме, но аз затова съм треньор, за да мога да оценявам и да давам прилежащи оценки. Асен Митков има страхотен футболен интелект, той бе дълго контузен. Неговите качества са безспорни и дай боже да замести по най-добрия начин Филип“, допълни Елин Топузаков.

„Точно конкретно с да или не не мога да отговоря. Нямаше как да играем на върхово ниво три мача в една седмица. Трябваше да разпределим силите, за да може тази енергия и агресия в нашия отбор да я има. Ротацията ми беше в главата за тези три мача. Това ми беше заложено като план в главата“, завърши наставникът на „сините“.