Вицешампионът ЦСКА е много близо до раздяла с един от основните си играчи в последните години. Става дума за Иван Турицов, който не попада в плановете на новия треньор Нестор Ел Маестро.

Сръбският наставник е отписал българския национал, който започна от резервната скамейка в предишните 4 двубоя на „червените“ – срещу Славия, Лудогорец, Ботев Враца и Черно море, като в последните два изобщо не се появи на терена. Най-вероятно няма да вземе участие и в следващия мач срещу Берое.

start-photo.bg
73 снимки

Има голям вариант Турицов да бъде продаден до края на трансферния прозорец. Доскорошният капитан на столичани загуби статута си на основна фигура в състава, след като лентата му бе отнета и влезе в конфликт с фенове. Това стана след първия мач със Сепси, загубен с 0:2 на „Българска армия“. Интерес към Турицов има от клубове от Турция, Австрия и Русия, но конкретна оферта все още няма. Преди година 24-годишният бранител бе пред трансфер в Швейцария, но до сделка не се стигна.

Нестор Ел Маестро ползва като десен бек Тибо Вион. На тази позиция той разполага и с Асен Дончев, който започна като титуляр при гостуването на Хебър и домакинството на Славия, но все още не е готов за основен състезател. Почти сигурно е, че „червените“ ще привлекат нови попълнения в следващите дни, като подсилване с краен защитник е приоритет.