Сезонът приключи за Холмар Ейлофсон. Исландецът е получил разрешение да напусне лагера на „сините“ и България, за да се оперира. Напоследък той имаше проблеми с аддукторите, а това видимо се отразява негативно на играта му.

Антон Узунов
73 снимки

Лично изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев е разрешил на защитника да приключи по-рано сезона. Ейолфсон ще напусне „Герена“ днес, което значи, че със сигурност няма да играе в последните два мача за Левски – гостуване на Лудогорец и домакинство на Локомотив Пловдив. При определени обстоятелства може да липсва и в още една среща – евентуален финален бараж за Лига Европа.

Това е тежък удар за треньора на „сините“ Георги Тодоров, който в отсъствието на Ейолфсон ще има солидни проблеми в окомплектоването на защитата. От „Герена“ са обявили пред „Меридиан Мач“, че Тодоров е разбрал постфактум за решението на Колев да пусне предсрочно Холмар.            

Има вариант бранителят да не се завърне изобщо отново в клуба. Исландецът взима много голяма заплата, която на този етап е непосилна за клуба. Очаква се защитникът да бъде продаден за сума около 500 000 евро, колкото „сините“ платиха, за да го купят от израелския Макаби Хайфа.