Франция е най-големия вносител на играчи в европейските първенства, показва изследване на швейцарската футболна обсерватория. Принос за това има и българското първенство, където вече играят 23 футболисти с френски паспорти. Задължително трябва да направим уточнението, че много от тях са родени или играят за други страни, но имат и френски паспорти. 
 
С най-голям принос за френската колония в efbet Лига са ЦСКА и Лудогорец. При "червените" са четирима - Юга, Мазику, Санкаре и Вион, а в в Разград са трима - Икоко, Вердон и Анисе. 
 
Най-голям е броят на французите във Висшата лига - 47, в Бундеслигата - 36, в Серия А - 35, в Ла Лига - 35. Сънародниците на Платини и Зидан преобладават и в елита на Белгия, Турция, Швейцария и Румъния. 
 
Доста по-назад от efbet Лига по отношение броя на футболисти от Франция са първенствата на Португалия - 9 , Нидерландия - 6 и Северна Македония - 4. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.