Холандското крило с ганайски паспорт Едвин Джеси е на път да се завърне предсрочно в ЦСКА. Това обяви изданието ghanasoccernet.com. Причината за това е, че 28-годишният техничар почти не получава шанс за изява във ФК Далас.

През лятото Джеси премина под наем в тима от Мейджър Лийг Сокър, в който година по-рано беше продаден Антон Недялков. „Червените” договориха и опция за продажбата на фланговия играч, ала предвид ситуацията му до такава едва ли ще се стигне.

До момента той има едва 4 участия за американците, които се изразяват в 82 минути футбол. За последно той попадна в групата за мач на 18 август, а следващите 6 срещи на своя тим изгледа от трибуните. Така той е под угрозата да си тръгне от Далас с по-малко изиграни мачове от Недялков, който също не впечатли отвъд океана и записа само 9 срещи.

Цялата ситуация оставя Джеси с ясно изразено чувство на недоволство. „Познавам своите качества, моите съотборници също са наясно”, каза Джеси за Pro Soccer USA. „Очевидно дойдох тук за повече игрови минути, а в момента не играя. Работя усърдно в тренировките и ако кажа, че не съм разочарован, защото не играя, ще е лъжа.”

„В началото трябваше да привикна към времето и изобщо всичко. Беше много горещо, но вече се адаптирах. Мисля, че от клуба трябва да ми дадат шанс. Никой тук не ми е казвал, че не съм достатъчно добър и по тази причина да оставам извън групата”, добави крилото.

За ЦСКА Джеси има 50 официални мача, в които има 6 гола и 10 асистенции.