Бразилската звезда на Локомотив Пд - Джовани, все повече се приближава към изхода на "Лаута". Джобният офанзивен халф иска да се прибере в родината си още след Нова година и е поискал от мениджъра си да му намери отбор там, пише „Мач Телеграф“.
 
Агенцията, която представлява Джовани, работи с водещите бразилски клубове и едва ли ще има проблем да го уреди със солиден договор. Въпросът е дали Локо ще се съгласи да го продаде в паузата на първенството или ще го остави до края на сезона и да го пусне без пари. 
 
Още преди няколко дни един от собствениците на Локомотив Пловдив -  Христо Крушарски обяви, че който не иска да играе в Локо, е свободен да ходи, където пожелае. Той най-вероятно визираше именно ситуацията с Джовани. 
 
Според някои източници, в офиса на Локо е дошла оферта от испански клуб за бразилеца, но тя е на много ниска цена и засега пловдивчани не смятат да го продават. 
 
Хора от мениджърските среди коментират, че една от причините Джовани да иска да напусне, е чепатият му характер. Общо-взето той го е проявявал във всеки  отбор, в който е играл. В немного дългата си кариера, Джовани е направил 18 (!) трансфера в различни клубове.