Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи коментар на представянето на тима след успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив). В социалните мрежи италианецът написа: “Спечелихме три точки, но имаме и много потенциал за подобряване. Трябва да играем по-силно и да се представяме по-добре, способни сме да го направим. Нужно е да се изкачим в класирането с всички възможни средства. Само ЦСКА”.

Джарета присъства на мача с “канарчетата” в събота, а вчера по традиция бе и на тренировката на тима. “Армейците” се готвеха преди обяд в Панчарево, като заниманието беше с възстановителен характер за титулярите срещу Ботев (Пловдив). Останалите здрави състезатели се готвеха на пълни обороти. Извън групата за срещата с “жълто-черните” по различни причини останаха наказаният Петър Занев и още Раул Албентоса, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор, Тиаго Родригес и Ахмед Ахмедов. Заради здравословни проблеми в 18-те не бяха Албентоса и Тиаго. Руснакът Давидов отпадна заради гражданството си извън ЕС, а Ахмедов не попадна в групата и за вечното дерби. Той е трети избор за върха на атаката след Томи Юрич, пише “Тема Спорт”.

Плеймейкърът на “червните” Стефано Белтраме пък написа в социалните мрежи: “Щастлив съм, че вкараха първия си гол, но най-важното е, че взехме трите точки. Браво, момчета, продължаваме да работим. Само ЦСКА!”.

А нападателят Али Соу пусна философски текст след успеха над Ботев: “Понякога не бива да показваме слабостите си, а трябва да откриваме силните си страни. Благодарен съм за трите точки”, коментира Соу, който подаде на Белтраме за гола. Самият гамбиец направи пропуск след почивката, когато получи добър пас от Едвин Джеси, но стреля неточно с глава.