Вирус повали халфа на Левски Мартин Райнов. Това бе причината той да не вземе участие във вчерашното занимание на “сините” и да увисне за домакинството на Локомотив Пловдив.

Халфът минава за любимец на Петър Хубчев и е неизменен титуляр от началото на сезона. Треньорът го пускаше както в халфовата линия, така и като централен защитник в определени двубои. Райнов е започвал като титуляр във всички мачове на Левски от началото на сезона, като само веднъж е бил заменен - в реванша с Ружомберок. Тогава напусна в 79-ата минута на двубоя, когато всичко в общия сблъсък бе решено, припомня "Тема спорт".

Райнов бе привлечен в Левски в началото на годината от Берое. Първият му полусезон със синята фланелка не бе много успешен. Дори в края на миналата кампания той се застоя на резервната скамейка за сметка на младока Илия Юруков. В момента обаче Райнов е първи избор на треньорския щаб. Мартин има 26 двубоя във всички турнири за Левски, но все още не е успял да се разпише.

Притеснително за “сините” е, че във вчерашното занимание на облекчен режим се готвеше и капитана Живко Миланов. От клуба не изясниха какво точно е състоянието му, но изразиха надежда да е готов за уикенда. На тренировката не се появи и вратарят Николай Михайлов, но за момента той е твърда резерва от началото на сезона.

Хубчев няма да разчита и на други двама основни играчи за сблъсъка с Локо Пловдив на 24 август. Това са Хали Тиам и Станислав Костов. Сенегалският дефанзивен халф получи травма по време на реванша срещу АЕК Ларнака. По план той трябва да поднови занивания със съотборниците си в края на седмицата. Желанието на треньорите е той да бъде на линия за дербито с ЦСКА-София на 1 септември.