На „Герена“ може и да няма оферта за Хосе Кордоба от Бешикташ, но възможността той да бъде продаден продължава да бъде сериозна опция за „сините“. Според запознати има два тима от елита на Русия, които проявяват сериозен интерес към него, пише „Мач Телеграф“.
 
Един от тях дори е отправил „оферта“. Според запознати става въпрос за скромна сума, която е хвърлена като изстрел в тъмното. 
 
Нещата обаче може да се променят в близките дни и на „Герена“ да получат далеч по-сериозно предложение. Преди това обаче от Левски трябва да отрезнеят и да намалят малко претенциите си за Кордоба, ако искат все пак да вземат добра сума за него. Чужденците са наплашени, след като в Япония проплакаха, че „сините“ търсят 4 милиона евро за Уелтън. Кандидат за него е Гамба Осака. Тези цифри стреснаха и Стандарт Лиеж, който също има мераци за крилото. Кордоба е оценен на 3,5 милиона евро. Но явно „сините“ трудно ще стигнат до тази сума в този трансферен прозорец. 
 
Иначе през миналата зима, панамецът бе спряган за Сочи, който е един от най-богатите отбори в Русия. По ред причини обаче до такъв трансфер не се стигна. Това доведе до куп скандали на „Герена“, чиято кулминация бе оставката на Станимир Стоилов.