Дунав Русе постигна победа с 1:0 Царско в последен двубой за двата тима пред решителните баражи за оставане в efbet Лига. Двубоят не предложи почти никакви интересни моменти пред някоя от двете врати, но в крайна сметка победител беше излъчен в 89-та минута, след като Григор Долапчиев отбеляза решителното попадение.

15 снимки

Двубоят в Русе започна на доста ниски обороти, като домакините имаха леко териториално предимство в първите около 15 минути. Единственият удар през този период дойде от Албер Силвиев, който обаче не намери очертанията на вратата на Михаил Иванов. 

В 23-та минута дойде и първата сериозна ситуация в срещата за някой от двата тима. След сериозно неразбирателство между бранителите на Царско село и вратаря Михаил Иванов топката попадна в краката на Свилен Щерев, който се опита да изненада напусналия гол линията си Иванов, но топката срещна горната греда на вратата на "царете". 

Осем минути по-късно дойде и първият точен удар в мача. След центриране на Свилен Щерев от статично положение Петко Цанков намери най-добра позиция, за да отправи удар по посока на вратата на Михаил Иванов. Изстрелът обаче попадна право в ртцете на стража на гостите и не му създаде сериозни затруднения.

В 41-та минута домакините регистрираха втори точен удар. Диян Димов овладя отбита топка и от около 25 метра опита късмета си с шут от въздуха. Ударът беше коварен, но Михаил Иванов успя да избие в корнер. 

Темпото на игра продължи да бъде изключително ниско в първите 15 минути на втората част. Отново домакините бяха по-активни, но изстрелите на Дуде Ндонгала и Свилен Щерев не затрудниха особено Михаил Иванов. 

В 72-та минура дойде перфектен шанс за "драконите", за да увенчаят усилията си с попадение. След хубаво меко центриране на Петко Цанков топката не беше изчистена от бранителите на Царско село и попадна в краката на Фернандо Кавалканте. Той се нагласи, но ударът му за пореден път не намери вратата на Михаил Иванов, този път от чиста позиция. 

В 89-та минута, след не особено бляскавата продукция на двата тима, все пак е отбелязан гол. След центриране на Фернандо Кавалканте бранители на гостите отново не действаха съобразително, от което се възползва Григор Долапчиев, за да направи резултата 1:0. 

До края на срещата нови сериозни положение не бяха отчетени на градския стадион в Русе, за да могат „русенци“ да се поздравят с крайния успех. По този начин Дунав ще се изправи срещу 3-тия във Втора Лига Монтана в решителния бараж за оцеляване. Царско село, от своя страна, ще премери сили със състава на Септември.

Дунав - Царско село 1:0

1:0 - Григор Долапчиев (89)

Ето ги и стартовите състави на двата тима: 

Дунав: Благой Макенджиев, Росен Колев, Димитър Тодоров, Петко Цанков, Александър Исаевски, Митко Русанов, Диян Димов. Албер Силвиев, Свилен Щерев, Дуде Ндонгала, Стефан Христов;

Царско село: Михаил Иванов, Леонардо Фиораванти, Реян Даскалов, Шарлестон, Антонио Георгиев, Андерсон, Дилан Бахамбула, Владислав Иванов, Дилян Георгиев, Тома Ушагелов, Георги Минчев;