Решено е Людмил Киров да не води повече ФК Дунав. Това каза Юлиян Загоров, който обясни, че е представител на новите собственици и спортен директор на ФК Дунав.

"Вие много добре знаете, че се случиха през последните дни няколко нелицеприятни неща за Дунав, много приказки се говорят. Не съм човекът, който взима това решение. Така са решили от ръководството, така ще се случи. Всичко ще му бъде изплатено", каза Загоров.

Той не пожела да обяви името на новия треньор, като заяви, че той ще бъде представен евентуално утре.

Людмил Киров обясни, че Загоров му се обадил към 22,00 часа снощи и му казал, че е освободен от отбора.

"Казах му, че няма никакви проблеми, но трябва да присъствам на тренировката, защото те това чакат - да не се явя, например, днес. Искам си моето, искам на футболистите да се изплати абсолютно всичко, не ме интересува абсолютно никой", каза Киров.

Той коментира, че не знае кой е новият собственик.

"Освобождава ме човек, който няма нищо общо с отбора в момента. Мисля, че сам трябва да се освободя, ако реша, защото няма кой. Няма кой да ме освободи в момента", каза Киров.

Юлиян Загоров, който бе днес на спортната база на ФК Дунав, заяви, че е говорил с футболистите.

"Обясних им, че утре ще бъде дадена част от това, което им се дължи - една заплата и наем. Още една заплата и два наема трябва да бъдат изплатени другата седмица до сряда, това ми е казано като краен срок. Те не пожелаха днес да излязат да тренират. По една или друга причина са леко солидарни с треньора си. Като бивш футболист от една страна ги разбирам, но от друга страна знаете, че марката "Дунав" е нещо, което трябва да се пази", каза Загоров.

По думите му се прави и невъзможното всичко да бъде наред.

"Хората и футболната общественост в Русе трябва да знаят, че още на 6 юни са прехвърлени акциите на фирма "Алпин". Един документ с една заверка забави финализирането на сделката. Стане ли факт, ще се даде пресконференция. Това е, което мога да кажа към момента", заяви Загоров.

По думите му разбирателството между старите собственици - в лицето на д-р Симеон Симеонов, и новите собственици било голямо.

"Времето ни притиска, важните мачове идват", каза Загоров.

По думите му намеренията на новите собственици били сериозни.

"Намеренията на новите собственици са оставане в елита - не само да се бори да се спасява отборът още от самото начало, а по-скоро утвърждаване в групата и със силна надежда за по-пълни трибуни на Градския стадион в Русе", заяви Загоров.

Той каза още, че се разговаря и с нови футболисти. По думите му дори вече пристигнал футболист от чужбина, но засега бил в София.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.