Най-нормалното и естествено решение на председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов би било да подаде оставка след големия скандал, който се заформи с отсъдената и впоследствие отменена дузпа от Никола Попов. Вместо това Гергинов се хвърли на амбразурата и започна да защитава своя подопечен.

Оправданията по време на пресконференцията бяха толкова нелепи, че по-скоро предизвикаха смях и подигравки. Тук обаче възниква съвсем логичният въпрос каква е причината Гергинов да защитава със зъби и нокти Никола Попов. Той ли е неговото острие за разчистване на сметки? И от друга страна обслужване на интереси? Защото, покрай ситуацията се появиха доказателства, че и друг пък го е защитавал без да има право. 

Осъзнава ли въобще Гергинов колко абсурдна бе дадената от него пресконференция? Ако той е на мястото на човек, който дава милиони годишно за футбол, независимо как се казва, как ще се почувства като се подиграват с неговия клуб?

Извинявайте г-н Гергинов, но думите ви меко казано шокираха. "Никола Попов свирил дузпа, но после ситуацията му минала като на видео в главата и променил решението си". После не се сърдете за подигравките за ВАР-ът в главата. А пък за другия лаф на годината, че след 80-ата минута съдиите се уморявали и взимали грешни решения, тъй като оросяването на мозъка намалявало, оставаме без думи.  

И за финал няколко важни въпроса.

- Ще подаде ли оставка Гергинов след огромната издънка?

- Смята ли, че от този момент нататък ще се ползва с доверие от страна на повечето българските клубове? 

- Има ли топла връзка с футболен клуб?

- Зависим ли е Гергинов и защо драпа със зъби и нокти за шефското място в СК? 

- Умишлено ли е дадена висока оценка на Никола Попов след мача ЦСКА 1948 - Левски, за да не може да получи наказание?

- Толкова ли е ценен Никола Попов, за да го пази от наказание, въпреки големите гафове? И може ли българското съдийство без Попов? 

- Наясно ли е Гергинов, че ситуацията в българския футбол е различна от преди 15-20 години, когато бе един от на-тъмните периоди и тогава президенти, клубове и съдии деребействаха безнаказано?