Кирил Десподов бе избран за футболист номер 1 на България за 2023-а година. Това е негов трети пореден приз, като общо успява да го постигне за четвърти път.

Десподов благодари след получената награда на гласувалите за него.

"Искам първо лично да благодаря на всички журналисти, които са гласували доверие към мен. Огромна чест е. Тази награда много задължава, но също така е плод на много усилия и труд. Имало е и мъка, и лоши резултати, както и лоши моменти, но накрая имаш удовлетворение от работата, която си свършил", започна той.

"Нека оставим господин Иванов да работи и резултатите ще покажат. Всеки заслужаваше да спечели, но той го направи и явно най-много е спечелил доверието на клубовете. Знаете какви сцени имаше извън трибуните, дано има сплотяване и хората да се обединят, като вярват повече в нас и да ни подкрепят", допълни Десподов.

Илия Груев също коментира своето второ място на церемонията, като остана доволен от награждаването.

"Радвам се, че пак съм в тройката и това е признание за мен как се справям в чужбина. Надявам се с Лийдс да продължаваме така и да играем най-доброто първенство в света – Висшата лига. Трябваше ми време, но вече свикнах, много харесвам Англия. Кирил Десподов и Ивайло Чочев са заслужили да са там, където са и мога само да им честитя", сподели Груев.

Завършилият на трето място в награждаването за "Футболист на годината" Ивайло Чочев демонстрира добро настроение.

"Позитивен съм и доволен щом съм тук и взимам награди. Благодаря на всички, които са гласували за мен, както и на моето семейство, че винаги е до мен – дават ми спокойствие и щастие извън футбола. Благодаря и на всички треньори и ръководители. Радвам се, че показвам едно добро ниво след контузията", коментира Чочев.

Илиан Илиев бе избран за треньор номер 1 на България за 2023-а година.

"Благодаря, това е огромна чест. В Черно море ми дадоха голяма възможност да работя спокойно и не мисля за момента още, в който ще трябва да се разделим евентуално. Във футбола всичко се случва. Благодарен съм на ръководството и с хората, които работя. Не са много местата в България, в които можеш да получиш такава възможност. Надяваме се да има добри промени във футбола ни и да получим подкрепа", заяви Илиев.

Георги Дерменджиев също даде своето мнение, след като бе подгласник на Илиев за най-добър треньор за изминалата година.

"Благодарен съм, за мен е чест, това не е шаблон. Благодарих на семейство и играчи, както и на клуба, че ми доставиха това доверие. Аз искам да говоря само позитивно и да пожелая успех на националния отбор, както и на новото ръководство. Трябва да гледаме напред и да не сме черногледи. Нека знаем какво поколение имаме и да ги подкрепяме", коментира Дерменджиев.