Защитникът на Левски Патрик-Габриел Галчев изигра много силни мачове от началото на пролетния полусезон. Той даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, в което заяви, че не е пълнеж в клуба и иска да се докаже. 

"Едно скромно момче съм. Роден съм в Испания и на 5 години се прибирам в България. Обичам да играя футбол и се раздавам до последно. Готов съм да помогна на отбора. Левски е най-големият клуб в България, с най-големите фенове. Това е сбъдната мечта", започна Галчев. 

"Беше много тежка ситуацията, тренираха по 7-8 човека. Не се знаеше дали ще се започна първенството. Положението беше много тежко в съблекалнята. Хубаво е, че през това време успяхме да вдигнем клубът", каза защитникът за състоянието на клуба, когато влезе в първия отбор. 

start-photo.bg
77 снимки

"В момента се чувствам най-добре като десен бек. От нас се искат много повече взаимодейсвия с халфове и нападатели. За мен няма никакво значение къде ще играя - ляв бек, крило. Не желая да казвам, че съм титулярният десек бек на Левски. Освен Дейвид Михалев нямам конкуренция. Аз искам да се докажа. Не съм пълнеж в този клуб. Фланелката тежи. Трябва да се доказваш всеки един момент, че заслужаваш да си част от този клуб". 

"Ние сме млади момчета, искаме да се доказваме. Амбициозни сме. Не вдигаме главите и стоим скромни. Ако няма колектив, няма отбор. Ние сме млади момчета в тази съблекалня. Едно семейство сме и ще продължаваме така. Може би ще ставаме и по-близки". 

"От юноша винаги съм бил фалове. Имам самочувствието, че мога да ги изпълнявам. Знам, че имам добър удар. Имам го отвътре", продължи Галчев. 

"Този път няма да правим същата грешка като миналата година. Може би много се изтощихме психически от цялата емоция в Европа. Това не е оправдание, което да взимаме под внимание. Според мен вече няма да направим тази грешка. Този полусезон ни очакват добри неща". 

Снимки: Startphoto.bg
11 снимки

"Всеки гол е с различно чувство. Не мога да отлича нито един. Вкарвам за Левски и съм защитник. Не мога да отлича нито един от двата си гола до момента. Този срещу Локомотив София е по-хубав". 

"Във фаза защита трябва да се подобрявам още много. Понякога нямам толкова увереност. В атака се чувствам добре, но във фаза защита трябва да работя много". 

"Татуировката ми символизира моят характер, момент от Левски. Исках да оставя по тялото си. Всяка една моя татуировка е момент от моя живот. Като емоция и мечта най-хубавият ми момент е спечелването на Купата на България. По-добре не съм се чувствал като футболист". 

"Самото значение на думата "Европа" и да играеш срещу такива отбори ти вдъхва самочувствие. Мотивацията е много по-голяма. Като знаеш, че това са ти единствените възможности за влизане в групите и това те мотивира до краен предел". 

LAP.bg
47 снимки

"Смятам, че ще влезем в Европа. Надявам се да не се стига до бараж и да влезем в евротурнирите през първенството", завърши Галчев.