Собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, е готов да направи огромен жест към болните от коронавирус в България. Бизнесменът заяви пред NOVA, че прави опит да купи животоспасяващо лекарство, което да дари на Кризисния щаб.

"Благодаря на медиците, които полагат грижи. Не е нормално доктор да се страхува да лекува коронавирус. Ние не сме чумави. След една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение.

Lap.bg
97 снимки

Хрохинов фосфат, това е продукт, който се е доказал и в Германия, Франция и Австрия. Това е продукт, който е срещу маларията. Във всичките държави почти е изчерпан и трудно се намира. Нашите заводи произвеждат ветеринарни продукти, но според мен това е един доста стар продукт, над 60 години е това лекарство. Смятам, че правителството трябва да направи своите контакти. В Германия го произвежда Байер. Опитвам се да купя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се третират всички хора, които се нуждаят от лечение.

Препоръчвам на всички хора да не се паникьосват, това не е чума, но е много важно всички да спазват препоръките и да поддържат висока лична хигиена. Бях във Франция и почувствах настинка. Веднага щом се прибрах в България, се изолирах. Направих си тест за коронавирус. Първият беше отрицателен, но вторият - положителен.

Адмирации за правителството, прокуратурата и Кризидния щаб. Справяме се сравнително добре спрямо много други държави. Благодаря на хората, които не спират да изпълняват своите ангажименти и поддържат икономиката ни жива.

Всички хора на фронтовата линия заслужават адмирации. Имаме нужда и от електроенергия, телекомуникации, медии. Убеден съм, че българите ще се справим с това бедствие",, заяви Домусчиев.