Председателят на сдружението „Левски на левскарите“ Димитър Костадинов обясни целта на обединението по време на честването на 108-ата годишната о създаването на клуба.

„Днес официално стартира кампанията по набиране на членска маса. Офиса до клубния музей отваря врати в 15:00 часа и всеки левскар ще има възможност да дойде, да попълни молба и да заяви членството си в сдружението "Левски на левскарите", като плати своя членски внос. Членският внос се заплаща по банков път. Няма да събираме пари кеш, искаше всичко да е прозрачно. Целта на сдружението е проста и ясна - искаме да направим Левски свободен, независим, печеливш клуб. Левски да бъде зависим само от феновете, от тяхната енергия. Сдружението не желае да управлява пряко клуба, а да проведе честни, открити избори. На принципа „Един левскар – един глас“ ще се избира президент. Нашата цел е да пазим идентичността на клуба, да пазим традициите и историята, да събираме една сума, която да влиза в бюджета на клуба“, заяви Костадинов.

Антон Узунов
48 снимки

„Пътят, по който сме тръгнали е много дълъг. Началото бе дадено на 100-годишнината на клуба, спасявахме баскетболния клуб, през 2020-а бе стартирана кампанията за спасяването на Левски и бяха постигнати рекордни суми и още редица инициативи. Сумата, която постигнахме с „Левски е вечен“ не е постигната под формата на дарения, а както искаме левскарите – с активно с ходене на мачове, купуване на артикули и виртуални билети за тези, които не могат да стигнат до стадиона“, каза още той.

„На 4 май тази година, на рождения ден на най-великия български футболист, на нашия стадион, който носи името на Гунди, учредихме “Левски на левскарите”. Това бе един формален акт и поради технически и законови причини нямаше как да поканим всички желаещи, но там присъстваха над 70 представители на различни фен клубове на Левски“, обясни Костадинов.