Вратарят на ЦСКА – Димитър Евтимов, говори пред събралите се журналисти след пристигането на „червените“ от Австрия. Стражът изрази впечатленията си от летния камп на своя тим, конкуренцията с Густаво Бусато, какви са целите на отбора и важни ли са резултатите в приятелските срещи. На австрийска земя ЦСКА записа три победи и една загуба в спарингите си.

„Видяхте, че в контролите, които изиграхме, показваме много добро лице. Особено първите два мача, когато бяхме по-свежи. Показахме, че имаме качествата и футболистите, които да помогнат ЦСКА да стане шампион. Доста ползотворен лагер“, каза Евтимов.

„Дали е контролен мач или не, победата над Базел носи престиж. Имаме история с Базел. Такива мачове са добре дошли за отбора. Паузата беше много кратка. Малко неща могат да се променят. Беше важна адаптацията на новите футболисти. Тя тепърва ще продължи. Трябва да разберат начина, по който играем“.

„Дали срещу Базел, дали срещу друг, победите са важни за отбор, който иска да е шампион. Това е манталитет. Трябва да побеждаваш не само в първенство, дори и в приятелските мачове. Победата е най-важна“.

„Със сигурност групите на Лигата на конференцията ще е удовлетворяващо за нас. Най-важното е първо да победим Сепси“, каза Евтимов.

„При мен мотивацията винаги е много висока. В мачовете, в които са ми давали шансове, съм бил на ниво. Моята задача е да правя избора на треньора по-труден. Надявам се да се отвори въпросителна на треньора. Правя всичко възможно да играя и го показвам всеки път“, завърши футболистът.