Вратарят на ЦСКА – Димитър Евтимов, който наскоро подписа нов договор с „червените“, коментира очакванията си по време на подготовката за новия сезон и предстоящите двубои срещу румънския Сепси в квалификациите на турнира Лига на конференциите.

„Чувствам се добре, чувствам се нормално, подготвям се с момчетата. През годините съм показал, че е имало мачове, в които съм го измествал. Да, конкуренцията е убийствена, но това е само в позитив за отбора, тъй като на всички постове трябва да има конкуренция, защото без нея започваме да ставаме мързеливи“, започна Евтимов.

„От ЦСКА може да се очаква само едно-единствено нещо – ЦСКА да бъде шампион. Очакванията винаги са такива, борим се на всички фронтове. Надявам се новите попълнения да дойдат в близките дни и с момчетата, които бяха в националния отбор, да направим добра подготовка и да започнем сезона добре“.

Евтимов призна, че пропуснатата титла през миналия сезон е била доста болезнен момент за отбора и за него самия:

Startphoto.bg
49 снимки

„Този край на миналия сезон много трудно може да се преглътне, защото всички нас много ни боли, тъй като дадохме всичко от нас, за да станем шампиони. За съжаление не успяхме и трудно ще преглътнем това. Лично за мен, не знам дали някога ще мога да го преглътна. Освен да продължим напред и да поправим грешките от миналия сезон, друго не може да направим. Атмосферата е добра, тя беше такава и миналия сезон. С този колектив от миналия сезон, трябва да го запазим и тази година, за да може да се представим на нивото, на което бяхме миналата година“.

„Както видяхте, предната година, а и преди това, губим точки, не искам да омаловажавам никого, но срещу отбори, срещу които се очаква да печелим. Това трябва да го поправим това нещо през този сезон. Ако тези неща се поправят, ако докараме някое по-класно попълнение, което да помогне на отбора. Миналата година видяхте, че ние нямаме някой отличаващ са на 100%. Имаме футболисти, които са горе долу на едно ниво, но колективът, който направихме, ни помогна да стигнем до това място, на което бяхме. Ако докараме класен футболист, който да може да ни измъкне в трудните ситуации, ще бъде още по-добре“, продължи стражът, който коментира и участието на ЦСКА в евротурнирите:

„Да, със сигурност, ако се представим добре в европейските турнири, ще бъде добре. Ще има едно успокоение от горчилката миналия сезон. ЦСКА се бори на всички фронтове, ще направим всичко възможно за Купа, за титла и за европейски мачове. Няма да бъде лесно, тъй като на седмица ще има от два мача, но каквото зависи от нас, ще го направим“.

„Аз не мога да се определя като никакъв, ако някой може да го направи, това са момчетата. Каквото мога, аз  помагам, дали на терена, или извън него. Каузата е една – ЦСКА да бъде шампион. Докато съм тук, ще направя всичко възможно това да стане“, заяви Димитър Евтимов.

LAP.bg
21 снимки

„В такива мачове няма по-лесен или по-сложен съперник. Миналата година имахме приятелски мач срещу тях. Доста злополучен беше, но това беше една контрола. Това сега е доста по-различно. Те са силен отбор, завършиха шести в румънското първенство, взеха Купата, няма да е лесно, но в такива мачове не знам кога е било лесно“ коментира жребия за Лигата на конференциите той.

Накрая Евтимов беше запитан и за новия страж в отбора - Марин Орлинов:

„С Марин се познаваме от доста години, доста добър вратар. Сега ще получи шанс в А Група. Ще се бутаме взаимно, защото конкуренцията е много хубаво нещо“.