Както бе съобщено и по-рано, ПФК Левски има нов член в Надзорния си съвет и това е Венцислав Димитров, който е представител на финансовия партньор на клуба Palms Bet. Това стана ясно на проведеното днес Общо събрание на акционерите на клуба, което продължи няколко часа.

Венцислав Димитров е финансист с дългогодишен опит. Той е бил консултант и ръководител в банковия сектор. Има сериозен опит и на международните валутни пазари. В компетенциите му влиза изготвянето на бизнес планове и финансови анализи. Задачата му ще бъде да се опита да изведе Левски през финансовата криза, която измъчва клуба в последните години.

„Какво трябва да се промени в Левски? Много неща. Някак си това е много труден въпрос, защото имаме идеи и са въпрос на реализация. Сега да го говоря предварително – няма смисъл. Надявам се, че нещата ще се получат и ще се види резултат.

„По отношения спонсорският договор е за пет години. Всяка година ще влиза приблизително една и съща сума,но ще има вариации. При прегледа направихме предвиждания за паричните потоци, за да можем там, където е най-важно и спешно. Например – заплати, задължения, и да се чистят нещата, за да се успокоят нещата. За да може останалите пера в клуба да работят спокойно и да знаят, че има някой зад гърба си и тогава клубът да тръгне напред”, продължи Димитров.

„Водят се разговори със спонсора. Аз съм по финансите, моята работа е да осигуря парите и да контролирам използването им”, завърши Димитров.