Кандидатът за акциите на Левски - Джоузеф Диксън, чака адвокатите на "сините" да му пратят договор за прехвърлянето на акциите на клуба. Договорката между двете страни е била това да се случи преди седмица, но има забавяне. От "Герена" не са обявили на какво се дължи това, но "Синя приказка" обяви причината. Диксън е заявил, че ще преведе първата парична вноска, когато контрактът бъде подписан. 

Ето какво пише "Синя приказка" по тази тема:

"По наша информация, самият договор от страна на Левски е готов, изпращенето му се бави, защото хората в клуба все още проверяват някои неща, защото за да действат трябва да са напълно убедени и така е правилно. Другата причина поради, която се бавят нещата е самият Диксън, който е казал, че до преди 5-6 Юли не може да събере документите за учредяване на българската компания, която ще е собственик.

Така, че дори и да изпратят договора, е ясно, че нещата са така, че ще трябва да се чака до 5-6 Юли. И още една подробност - както знаете едно от условията на Левски е Диксън да преведе първоначална вноска. Самият Диксън каза, че до като не вземе акциите, няма да превежда пари. От Левски е измислен юридически начин как да се случи всичко в един и същи ден - той да получи акции, и да преведе първоначална вноска. И Диксън е уведомен за това. Така, че нещата не зависят само от страна на клуба. Ако намеренията на Диксън са истински, то няма как да бъде изпуснат, понеже и такива интерпретации чух. Като има официална развръзка, бъдете сигурни, че от Левски ще го съобщят. Извън темата Диксън - и вчера писах, да не се връзвате на това за план А и план Б.

Това са медийни фрази и интерпретации. Хората в Левски през последната година, и най-вече през последните месеци, винаги са си действали и преговаряли едновременно както с Диксън, така и с още няколко потенциални спонсора. И вече с който стане. Нещата обаче се случват бавно, въпреки че в следващите 5-6 дни може и да има развръзка с един от тях. И аз искам бързо, но то не е като предишни години, когато спонсорите бяха спускани по заповед "отгоре" и идваха, изливаха едни милиони без преговори, без бизнес логика и всякакви детайли, знаейки много добре, че след това ще им бъдат върнати през някоя обществена поръчка или някоя друга схема..."